top of page

Mazda viste sin nye elbil MX30 i Oslo i dag.

Mazda kaster seg også på elektrifiseringen som mange andre bilprodusenter. I dag viste de sin nye elbil MX30 i Oslo. En førproduksjonsbil tok turen innom elbilhovedstaden før den skal videre til bilutstillingen i Geneve i starten av mars.


De fleste japanske bilprodusentene - med unntak av elbil-pioneren Nissan - har vært avventende med å komme elbiler, men i år kommer både Mazda, Lexus og Honda med elbiler.Mazda MX30 er en elbil som prøver å gjøre overgangen fra bil med forbrenningsmotor så liten som mulig. Utseende er relativ tradisjonelt hvis man ser bort fra bakdørene som er hengslet i bakkant. Motoren er "strupet" litt for å unngå en umiddelbare responsen som elbiler ofte har, regenereringen er svært lav (i følge tek.no) og motoren er plasser tradisjonelt foran med drift på framhjulene.

Mazda har i tillegg valgt å levere bilen med et relativt lite batteri på 35,5kWh, som skal gi en rekkevidde på rundt 200km. Senere kan bilen leveres med rekkeviddeforlenger i form av en liten wankelmotor med generator.

Mazda sier at bakgrunnen for disse valgene er å gjøre bilen så bærekraftig som mulig. Ønsket om å gi bilen et så lavt miljømessig fotavtrykk som mulig går også igjen i interiøret. Her finner vi kork, vegansk kunstskinn og resirkulert stoff. Stoffet i dørpanelene er av resirkulerte plastflasker.

En fun fact om Mazda og kork: Mazda fyller 100 år i år og de startet som produsent av kork.Inne i bilen finner vi videre tre skjermer slik vi finner på mange nye biler for tiden. En syv tommer der de tradisjonelle instrumentene bruker å være. En 8,8 tommer for infotainment, her kan det også Apple CarPlay benyttet. Til slutt finner vi en 7 tommer touch for å styre klima, setevarme og så videre.

Ladekontakten er CCS. Bilen lader opp til 50kW DC og 6,6kW AC. Det siste betyr nok at den kun har 1-fas lading slik de fleste andre asiatiske bilene på markedet.

Fram til utgangen av mars er det mulig å kjøpe en godt godt utstyr variant av bilen kalt First Edition for kr. 259.900,-. Tilbudet inkluderer også en ferdigmontert ladestasjon i følge brosjyren til Mazda.


Kurs elbillading

Kurs

Vil du lære med om

elbiler og lading?

Sjekk ut våre kurs

rådgivning_emobility_01_web_redigert.jpg

Rådgivning

Trenger du bistand eller gode råd til ditt prosjekt?

Sjekk ut våre rådgivningstjenester

AdobeStock_257640646.jpeg

Borettslag

Trenger du hjelp til å etablere lading i borettslag eller sameie

Sjekk hvordan vi hjelper boligselskaper å finne den beste løsning.