Mazda viste sin nye elbil MX30 i Oslo i dag.

Mazda kaster seg også på elektrifiseringen som mange andre bilprodusenter. I dag viste de sin nye elbil MX30 i Oslo. En førproduksjonsbil tok turen innom elbilhovedstaden før den skal videre til bilutstillingen i Geneve i starten av mars.


De fleste japanske bilprodusentene - med unntak av elbil-pioneren Nissan - har vært avventende med å komme elbiler, men i år kommer både Mazda, Lexus og Honda med elbiler.Mazda MX30 er en elbil som prøver å gjøre overgangen fra bil med forbrenningsmotor så liten som mulig. Utseende er relativ tradisjonelt hvis man ser bort fra bakdørene som er hengslet i bakkant. Motoren er "strupet" litt for å unngå en umiddelbare responsen som elbiler ofte har, regenereringen er svært lav (i følge tek.no) og motoren er plasser tradisjonelt foran med drift på framhjulene.

Mazda har i tillegg valgt å levere bilen med et relativt lite batteri på 35,5kWh, som skal gi en rekkevidde på rundt 200km. Senere kan bilen leveres med rekkeviddeforlenger i form av en liten wankelmotor med generator.

Mazda sier at bakgrunnen for disse valgene er å gjøre bilen så bærekraftig som mulig. Ønsket om å gi bilen et så lavt miljømessig fotavtrykk som mulig går også igjen i interiøret. Her finner vi kork, vegansk kunstskinn og resirkulert stoff. Stoffet i dørpanelene er av resirkulerte plastflasker.

En fun fact om Mazda og kork: Mazda fyller 100 år i år og de startet som produsent av kork.Inne i bilen finner vi videre tre skjermer slik vi finner på mange nye biler for tiden. En syv tommer der de tradisjonelle instrumentene bruker å være. En 8,8 tommer for infotainment, her kan det også Apple CarPlay benyttet. Til slutt finner vi en 7 tommer touch for å styre klima, setevarme og så videre.

Ladekontakten er CCS. Bilen lader opp til 50kW DC og 6,6kW AC. Det siste betyr nok at den kun har 1-fas lading slik de fleste andre asiatiske bilene på markedet.

Fram til utgangen av mars er det mulig å kjøpe en godt godt utstyr variant av bilen kalt First Edition for kr. 259.900,-. Tilbudet inkluderer også en ferdigmontert ladestasjon i følge brosjyren til Mazda.


Kurs elbillading

Kurs

Vil du lære med om

elbiler og lading?

Sjekk ut våre kurs

Rådgivning

Trenger du bistand eller gode råd til ditt prosjekt?

Sjekk ut våre rådgivningstjenester

Borettslag

Trenger du hjelp til å etablere lading i borettslag eller sameie

Sjekk hvordan vi hjelper boligselskaper å finne den beste løsning.

© 2023 by Sphere Construction. Proudly created with Wix.com

  • Facebook - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle
  • Google+ - Grey Circle

KONTAKT

  • Linkedin Sosiale Ikon
  • Facebook
  • Twitter
Kontoradresse
Spørsmål

eMobility Norway er en kunnskapsbedrift som leverer kurs og rådgivning innen elektrisk mobilitet. Har du spørsmål eller ønsker å komme i kontakt med oss benytt skjemaet nedenfor. 

eMobility Norway as

Hydrogenfabrikken

Øraveien 2

1630 Gamle Fredrikstad

Norway

Telefon: +47 69 22 24 00