top of page

Lading i borettslag? Begynn med en plan!

Nå er jeg ferdig med nok en plan for et sameie som ønsker å ha en god og kontrollert utbygging av ladeinfrastruktur for lading av elbiler. Planen er et dokument på rundt 40 sider som gir en beskrivelse av hvordan et ladeanlegg kan bygges trinnvis. En trinnvis utbygging er viktig for å sikre at investeringene holdes nede i starten, når det er få som trenger lading, samtidig som framtidige muligheter ikke begrenses.


En god plan for utbygging av ladeanlegg i et borettslag eller sameie skal gjøre både styre og beboere trygge på at de gjør riktige investeringer. Det skal også gjøre utbyggerne trygge på at de kan tilby et godt ladeanlegg, uten å bli utkonkurrert av tilbydere med halvgode anlegg som må erstattes i løpet av kort tid når flere har behov for å lade, eller som krever en kostbar oppgradering av det elektriske anlegget når flere trenger lading.


(Forsetter nedenfor bildet)Å utarbeide en slik plan krever tar litt tid, eller det kan koste litt, men det er en svært god invitering i det lange løp. Det er ikke noe hokus pokus å lade en slik plan, men det tar tid og kompetanse. Det er viktig å både ha kunnskap om elektriske anlegg og ha god kunnskap om funksjonalitet og muligheter i moderne ladeanlegg når planen skrives. Den som utarbeider planen må også kunne ha en god dialog med nettselskapet, for det er viktig at de kontaktes når planen utarbeides. Vi må vite hvor flaskehalsene er og få en realistisk forståelse av hva som er mulig.


Det går raskt fram mot våren og årsmøter. Å ha godt utarbeidet plan ferdig i god til til det vil være nyttig og spare styret for mange diskusjoner.

Comments


Kurs elbillading

Kurs

Vil du lære med om

elbiler og lading?

Sjekk ut våre kurs

rådgivning_emobility_01_web_redigert.jpg

Rådgivning

Trenger du bistand eller gode råd til ditt prosjekt?

Sjekk ut våre rådgivningstjenester

AdobeStock_257640646.jpeg

Borettslag

Trenger du hjelp til å etablere lading i borettslag eller sameie

Sjekk hvordan vi hjelper boligselskaper å finne den beste løsning.

KONTAKT

  • Linkedin Sosiale Ikon
  • Facebook
  • Twitter
Spørsmål

eMobility Norway er en kunnskapsbedrift som leverer kurs og rådgivning innen elektrisk mobilitet. Har du spørsmål eller ønsker å komme i kontakt med oss benytt skjemaet nedenfor. 

Tusen takk

Kontoradresse

eMobility Norway as

St. Croix gate 10A,

1604 Fredrikstad

Norway

Telefon: +47 69 22 24 00

Email: post@emobilitynorway.no

Faktura (For invoice)

Faktura: faktura@emonor.no

EHF faktura: Org.nr. 920 428 010

path5447.png
Jan-Tore-web-_5.jpg
bottom of page