top of page

Hjelp, den ene pinnen i ladekontakten er for kort

Når vi ikke får starta ladinga på bilen vår, begynner vi å sjekke ting. Noe av det første mange gjør er å ta en titt på ladekontakten til bilen, og da legger man rakst merke til en av pinne som er kort. Er det årsaken til feilen?


Alle elbiler som selges i dag har en Type 2 kontakt for lading. Som regel er den også kombinert med to ekstra pinner nederst for hurtiglading, eller DC lading som det også heter. Da kaller vi kontakten i bilen for en CCS kontakt. Øverst på CCS kontakten har vi Type 2 kontakten som brukes ved AC lading. Når vi DC-lader kobler vi til hurtigladestasjonens plugg som dekker hele CCS kontakten på bilen.

Bilde over viser den korte CP-pinnen opp til høyre på Type 2 kontakten i bilen. Pinnen er markert med en rød ring.


Øverst på Type 2 kontakten er det to tynnere pinner. Det er PP-pinnen oppe til venstre og CP-pinnen oppe til høyre. Det er CP-pinnen som er ca 1 cm kortere enn de andre pinnene. Det er på denne pinnen ladestasjonen og bilen snakker sammen. Ved at CP-pinnen er så kort for å sikre at ladingen ikke starter uten at Type 2 pluggen på ladekabelen er skjøvet helt inn i kontakten på bilen. Først når pluggen er helt inne blir det kontakt slik at kommunikasjonen mellom ladestasjon og bil skal starte.


Den korte CP-pinnen gir oss også en ekstra sikkerhet mot lysbue og skade på kontakten hvis den trekkes ut under lading. Hvis pluggen trekkes ut vil CP-pinnen miste kontakten først, og ladestasjonen vil bryte ladestrømmen før kontakten her helt ute. Dette er en ekstra sikkerhetsbarriere i tillegg til låsemekanismen som skal låse fast ladekabelen til både bil og ladestasjon.Hvis vi ser på pluggen i den enden av ladekabelen som skal inn i ladestasjonen ser vi også at CP-pinnen på denne er kortere, og sikkerhetsfunksjoner har vi også her. Lengden på CP-pinnen i pluggen på ladekabelen sikrer også mot sammenkobling av to ladekabler for å lade en bil som står for langt fra ladepunktet.
Kurs elbillading

Kurs

Vil du lære med om

elbiler og lading?

Sjekk ut våre kurs

rådgivning_emobility_01_web_redigert.jpg

Rådgivning

Trenger du bistand eller gode råd til ditt prosjekt?

Sjekk ut våre rådgivningstjenester

AdobeStock_257640646.jpeg

Borettslag

Trenger du hjelp til å etablere lading i borettslag eller sameie

Sjekk hvordan vi hjelper boligselskaper å finne den beste løsning.

KONTAKT

  • Linkedin Sosiale Ikon
  • Facebook
  • Twitter
Spørsmål

eMobility Norway er en kunnskapsbedrift som leverer kurs og rådgivning innen elektrisk mobilitet. Har du spørsmål eller ønsker å komme i kontakt med oss benytt skjemaet nedenfor. 

Tusen takk

Kontoradresse

eMobility Norway as

St. Croix gate 10A,

1604 Fredrikstad

Norway

Telefon: +47 69 22 24 00

Email: post@emobilitynorway.no

Faktura (For invoice)

Faktura: faktura@emonor.no

EHF faktura: Org.nr. 920 428 010

path5447.png
Jan-Tore-web-_5.jpg
bottom of page