Er det mulig å ta en biltur på over 5000 km i liten elbil i Europa?Siden 2011 har jeg kjørt elbil rundt i Norge og i 2014 hadde jeg min første langtur. Da kjørte jeg E6 fra Svinesundsbroen til Hurtigrutekaia i Kirkenes med en Tesla. Jeg har alltid vært glad i å kjøre bil og den gleden har ikke blitt mindre etter jeg begynte å kjøre elbil. Jeg har hittil kjørt rundt 300.000 elektriske kilometere hovedsakelig her i Norge, men også i Sverige, Danmark, Finland og Latvia. Det jeg ikke har gjort ennå er å prøve meg på Europa, men det skal det bli en endring på nå.


Å kjøre nedover med en Tesla er det mange som har gjort, men det er ikke store utfordringer forbundet med det nå som Teslas SuperCharger nettverk er godt utbygt. Så for å få litt utfordring så velger jeg å kjøre i en mindre elbil, nemlig min BMW i3 (94Ah) med rundt 200 km rekkevidde. Som dere ser av bildet så skal jeg gjennom Tyskland, innom Tsjekkia og Østerrike på vei ned til Italia. Oppover velger jeg en mer vestlig rute via Sveits, Frankrike og Tyskland. Både Sverige og Danmark må selvsagt passeres begge veier.

(Teksten fortsetter under bildet)


Hensikten med turen er å finne ut hvordan det er å ta seg fram med elbil i Europa i 2018. Derfor er ikke turen nøye planlagt med tanke på lading. Med på turen følger ladekort fra Clever og NewMotion i tillegg til Elbilforeningens ladebrikke som er koblet til mine kontoer i Fortum og Grønn Kontakt.


Jeg vil jevnlig holde dere oppdatert her på bloggen. Ved å bruke URL’en www.elbilbloggen.no kommer dere rett til innleggene fra turen som starter på morgenen fredag 30. juni. Jeg kommer også å være på Instagram og Twitter med emneknaggen #eMobNor. Bruk gjerne den hvis du vil kommunisere med meg. Du kan også legge igjen en kommentar nedenfor ?


Bildet øverst viser ca rute, men heller ikke den er nøyaktig planlagt. Dette blir en real roadtrip for å lære hvordan det er å kjøre elbil i Europa. Følg med framover. Planen er også å lage foredrag om turen som kan bestilles på Talerlisten,no.

Kurs elbillading

Kurs

Vil du lære med om

elbiler og lading?

Sjekk ut våre kurs

rådgivning_emobility_01_web_redigert.jpg

Rådgivning

Trenger du bistand eller gode råd til ditt prosjekt?

Sjekk ut våre rådgivningstjenester

AdobeStock_257640646.jpeg

Borettslag

Trenger du hjelp til å etablere lading i borettslag eller sameie

Sjekk hvordan vi hjelper boligselskaper å finne den beste løsning.

KONTAKT

  • Linkedin Sosiale Ikon
  • Facebook
  • Twitter
Spørsmål

eMobility Norway er en kunnskapsbedrift som leverer kurs og rådgivning innen elektrisk mobilitet. Har du spørsmål eller ønsker å komme i kontakt med oss benytt skjemaet nedenfor. 

Tusen takk

Kontoradresse

eMobility Norway as

St. Croix gate 10A,

1604 Fredrikstad

Norway

Telefon: +47 69 22 24 00

Email: post@emobilitynorway.no

Faktura (For invoice)

Faktura: faktura@emonor.no

EHF faktura: Org.nr. 920 428 010

path5447.png
Jan-Tore-web-_5.jpg