top of page

Kursinnhold:

Første time: Grunnleggende om lading

  • AC og DC lading

  • Mode, Type, kilowattime; hva betyr alle de nye ordene egentlig

  • Ladesituasjoner

 

Andre time​: Ladefart

  • Hva er effekt (kW)

  • Beregning av ladefart og ladetid

  • Kan ladekabelen bli flaskehalsen? 

  • Det norske strømnettet og utfordringene det skaper

 

Tredje time: Regelverket og brannfare

  • Hva er lov og hva er ikke lov

  • Hvordan er dette forankret i lovverket

  • Elbiler og brannfare

Kursholderen
 

Jan Tore Gjøby er Norges mest erfarne kursholder innen elektrisk mobilitet med over 400 kurs og foredrag i emnet bak seg. Jan Tore er elektroingeniør og har arbeidet med elbiler og lading siden 2011 som rådgiver og kursholder. Han var innleid i både Fortum, Ionity og Circle-K når de startet opp sin ladevirksomhet. I tillegg har han gjennomført et stort antall andre rådgivningsoppdrag for bedrifter, offentlige virksomheter og boligbransjen.

Gjøby medlem i flere komiteer som utarbeider standarder for elbillading og el-installasjoner. Han leder NEK/NK69 som er komiteen som er ansvarlig for standardisering av ladeinfrastruktur for kjøretøy i Norge og er den norske underkomiteen av IEC/TC69. Han er også medlem NEK/NK64, komiteen som blant annet utarbeider NEK400. 

Det er imidlertid som kurs- og foredragsholder Jan Tore trives aller best. I tillegg til å ha gitt opplæring til store deler av elektrobransjen har han også gitt opplæringen i bilbransjen siden 2014. 

Gjøby er en inspirerende og kunnskapsrik kursholder som krydrer sin kurs med erfaringer fra sine spennende oppdrag og mange lange kjøreturer med elbil. Jan Tore er en erfaren elbilist med 400.000 kilometer bak rattet i elbiler. 

Header Wix.jpg

Mandag 5. oktober 2020   kl. 09:00 - 13:00

Velg ditt kurs og meld deg på

Ønsker du annet kurs, kanskje fysisk i din bedrift? 

Tirsdag 3. november 2020   kl. 09:00 - 13:00

Ønsker du å hjelpe dine kunder til et godt bilhold med sin nye elbil?  Hjelpe de å overvinne utryggheten når de legger ut på tur, og gi de innsikt i hvilket regelverk som egentlig gjelder for lading? Ønsker du å gi kundene dine den riktige kunnskapen om lading og elbilhold med på veien ut av butikken i sin nye elbil. Da er dette kurset for deg.

Jeg har arbeidet med elektrisk mobilitet i 10 år og holdt rundt 400 kurs om elbiler og lading for elektrobransjen, bilbransjen, boligbyggerlag og mange andre. Det ble en bråstopp på kursvirkosmheten i mars, derfor har jeg nå gått online. Kurset kjøres live på Zoom så du har muligheten til å stille spørsmål underveis. Antallet deltagere på hvert kurs er begrenset slik at alle har mulighet til å delta i diskusjonene og stille spørsmål hvis de ønsker. l

Kurset går over tre og en halv timer og har gode pauser slik at vi holder fokuset oppe. 

bottom of page